Eveniment

2018-12-06, 13:47:14

S-a stabilit data când vor fi scoase la concurs cele 15 posturi de la Ambulanţa Corabia. Condiţiile ce trebuie îndeplinite de candidaţi

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt a scos la concurs în regim de urgenţă 15 posturi de ambulanţieri, după ce tot atâţi angajaţi de la substaţia Corabia au primit interdicţia de a-şi desfăşura activitatea, fiind cercetaţi într-un dosar în care sunt acuzaţi că au furat combustibil din autosanitare.

Managerul SAJ Olt, Marinela Prina, a declarat că posturile scoase la concurs sunt pe perioadă determinată.

„Am scos 15 posturi şofer III autosanitară pentru perioadă determinată. Am luat aprobarea şi deja a venit de ieri de la Ministerul Sănătăţii. Posturile vor fi ocupate temporar, până la întoarcerea titularului pe post, dacă se întorc”, a declarat Prina.

Concursul se va desfăşura pe 28 decembrie, proba scrisă, şi pe 4 ianuarie, proba orală, candidaţii trebuie să aibă curs de ambulanţieri şi să deţină permis de conducere de şofer profesionist de minimum trei ani.

„În primul rând, trebuie să aibă cursul de ambulanţier, care este de şase luni, şi vechime de trei ani ca şofer profesionist. Anunţul de concurs va fi publicat pe 11 decembrie, iar pe 28 decembrie va fi proba scrisă şi pe 4 ianuarie proba orală. Concursul se susţine la sediul Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Slatina, strada Alee Tineretului nr. 1 A. Aici se depun şi dosarele”, a mai explicat Marinela Prina.

Între timp, la Ambulanţa Corabia sunt asigurate trei echipaje în permanenţă, pe lângă cel al SMURD Vişina.

„Sunt asigurate permanent trei echipaje, aşa cum era şi până acum şi ne va sprijini şi Staţia SMURD de la Vişina. La Staţia Corabia sunt zilnic aproximativ 25 de intervenţii, iar poblema este transportul bolnavilor la spitalele din Slatina, Caracal sau Craiova. Cu cele patru echipaje vom acoperi situaţia fără problemă. Problema este cu examenul. Să se prezinte oameni care îndeplinesc condiţiile de ocupare a tuturor celor 15 posturi”, a explicat prefectul judeţului, Silviu Neacşu.


Ambulanţierii din Corabia sunt cercetaţi şi pentru ucidere din culpă, procurorii investigând dacă opt persoane şi-au pierdut viaţa pentru că aceştia nu au plecat la timp către solicitare sau pentru că au mers cu viteze reduse.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a declarat că, în unele cazuri, ambulanţele au plecat către cazuri şi după 70 de minute, deşi protocolul impune două minute.

„Încă nu s-a pus în mişcare împotriva lor acţiunea penală pentru ucidere din culpă, încă efectuăm cercetări. Sunt suspiciuni, având învedere timpii de intervenţie, faptul că s-au deplasat cu viteze reduse, faptul că nu au plecat către eveniment în timpul prevăzut de protocol. Efectiv, nu au plecat la momentul la care au fost anunţaţi, deşi protocolul prevede că ei trebuia să plece în două minute, au existat cazuri în care au plecat şi după o oră sau după 70 de minute”, a afirmat procurorul.

Magistratul a afirmat că ancheta se desfăşoară „in rem” şi ambulanţierii nu au fost acuzaţi, încă, de ucidere din culpă.

„Investigăm dacă au fost persoane care au persoane care şi-au pierdut viaţa din aceste motive. Se efectuează cercetări in rem, cu privire la faptă. Nu s-au formulat cercetări către vreunul dintre angajaţi”, a mai declarat anchetatorul.

Ambulanța Corabia a fost lăsată fără angajați după ce procurorii i-au plasat sub control judiciar pe 13 dintre ei pentru delapidare, fals și uz de fals, fiindu-le interzisă totodată exercitarea profesiei pe o durată de 60 de zile.

Angajații Ambulanţei Corabia sunt acuzaţi că, timp de aproape trei ani, ar fi furat în mod repetat combustibil de la autosanitare, poliţiştii desfăşurând percheziţii la locuinţele lor şi la sediul unităţii medicale, în luna august.

„Perchezițiile au fost efectuate într-un dosar penal, în care mai multe persoane sunt bănuite că, în perioada 2015-2018, și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice. Prejudiciul urmează a fi stabilit în urma cercetărilor”, transmit reprezentanții IPJ Olt.

În urma perchezițiilor din lumea august, au fost ridicate  mai multe bidoane cu motorina, în vederea  continuării cercetărilor.

Comentarii

Redacţia

2018-12-06 13:47:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...