Eveniment

2020-08-14, 11:24:37

Razie în rândul bicicliştilor: 42 de persoane au fost depistate sub influenţa alcoolului

La nivel județului Olt, de la începutul anului, până la 13 august 2020, pe drumurile publice s-au înregistrat 42 de accidente, produse pe fondul indisciplinei bicicliștilor. În urma acestor accidente, două persoane au decedat, 12 au fost rănite grav și alte 28 de persoane au fost rănite ușor. În timpul unei razii desfăşurate ieri, poliţiştii au sancţionat aproape 200 de biciclişti. Dintre aceştia, 42 au fost depistaţi băuţi.

Indisciplina bicicliștilor reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Acesta este si motivul pentru care, timp de 4 ore, polițiștii rutieri au derulat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic. 

Astfel, ieri, 13 august, în intervalul orar 16-20, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, urmărindu-se prevenirea și combaterea cauzelor producerii accidentelor grave, în special indisciplina bicicliștilor.

Polițiștii au acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către bicicliști și pietoni, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

În doar 4 ore, polițiștii au constatat 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 266 de sancțiuni contravenționale (dintre care 195 au fost aplicate bicicliștilor). Dintre abaterile săvârșite de bicicliști, 42 au fost depistați sub influența alcoolului, 2 fără a purta veste reflectorizante, 21 având defecțiuni la sistemul de frânare/ lipsă sistem sonor biciclete și 6 efectuând traversări neregulamentare”, transmite IPJ Olt. Comentarii

Redacţia

2020-08-14 11:24:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...