Învăţământ

2019-10-29, 15:47:10

Proiectul privind promovarea colectării selective a deşeurilor, derulat de Liceul Economic din Slatina, la final

Proiectul pentru tineret „Învaţă să alegi, alege să colectezi selectiv!”, finanţat prin DJST Olt şi derulat deAsociația pentru sprijinirea Colegiului Economic „Petre S. Aurelian”, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” şi o firmă de salubritate, a ajuns la final.

În cadrul proiectului, elevii și profesorii voluntari de la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina au desfăşurat în perioada 1-25 octombrie, o campanie de informare și conștientizare a beneficiilor colectării selective a deșeurilor, în trei locatii importante din Slatina - Casa de Cultură a Tineretului, Esplanada şi Fântâna Speranţei.

Tot elevii voluntari au mers în trei unitati şcolare: GPP nr. 1, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” şi Liceul Tehnologic Metalurgic.

În cadrul proiectului s-a reuşit şi colectarea a 80 kilograme de PET-uri, 21 de kilograme de doze de metal, 60 kilograme de sticlă și 200 kilograme de hârtie.

Banii obtinuti din valorificarea acestora vor fi folosiţi pentru dotarea clasei câştigatoare, clasa 10 F.

Echipa de proiect este formată din următorii profesori voluntari: manager proiect – Marina Cristina Raicu, vicepreședinte al asociațieiei, asistent manager - Jenica Urdeș, expert promovare - Ramona Bîzu, experți activități colectare selectivă – Ioana Dorobanțu  și Emanuela Popescu, expert diseminare - Mariana Matei.

„Consideram ca s-a atins scopul proiectului, adică îmbunătăţirea gradului de cunoaştere a beneficiilor aduse de colectarea selectivă a deșeurilor, a modalităților de valorificare a acestora, în rândul elevilor de la Liceului Tehnologic «Petre S. Aurelian» și a tinerilor din comunitate în vederea implicării active în protejarea sănătății și a mediului înconjurător”, a declarat managerul de proiect Marina Raicu.   

Comentarii

Redacţia

2019-10-29 15:47:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...