Naţional

2019-10-15, 12:35:13

Președintele Iohannis așteptat să anunțe numele premierului

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să anunţe anunțe numele premierului, care are termen 10 zile pentru a merge cu lista Guvernului în Parlament.

Președintele Iohannis a demarat a doua rundă de consultări pentru desemnarea premierului. Azi, merg la discuții liderii PNL, UDMR şi USR.

Luni, la Cotroceni au fost chemaţi liderii PMP, ALDE, Pro România şi minorităţile naţionale.

Conform afirmațiilor preşedintelui, se prefigurează un Cabinet PNL sau coagulat în jurul formaţiunii liberale.

Fiecare dintre partidele care au fost prezente la Cotroceni impune condiţii pentru susţinerea Cabinetului, iar PSD afirmat luni că nu va vota guvernul.

Ludovic Orban este premierul susţinut de PNL, fapt afirmat de liderul liberal inclusiv la ieşirea de la discuţiile cu şeful statului.

Liberalii o țin din ședință în şedinţă. Sunt presaţi să stabilească lista noului executiv și să decidă cum vor fi comasate ministerele. Cea mai grea misiune este aceea de a se asigura că un guvern minoritar ar obține voturile necesare învestirii.

Sursa: realitatea.net

Comentarii

Redacţia

2019-10-15 12:35:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...