Comunitate

2019-07-22, 11:39:40

Peste 300 de porci, ucişi la Cilieni. Animalele au fost duse într-o groapă, la doi kilometri de localitate

Săptămâna trecută au fost ucişi 300 de porci la Cilieni, iar autorităţile continuă sacrificarea suinelor şi săptămâna aceasta. Porcii omorâţi cu scopul de a limita răspândirea pestei porcine africane sunt transportaţi într-o groapă de la marginea localităţii.

Primarul din Cilieni, Ionel Marancea, a precizat că oamenii nu se opun, pentru că infecţia a cuprins mai multe gospodării.

„Au fost omorâţi cam 300 de porci, iar acţiunea continuă şi săptămâna aceasta. Oamenii nu au opus rezistenţă, pentru că infecţia a cuprins mai multe gospodării, au mai apărut focare. Toţi porcii care sunt ucişi sunt duşi la o groapă, la doi kilometri de localitate”, a spus primarul.

Conform recensământului efectuat de specialiştii DSVSA Olt, pe raza comunei Cilieni au fost înregistraţi, înainte de izbucnirea focarelor de pestă porcină africană, 780 de porci. 

Comentarii

Redacţia

2019-07-22 11:39:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...