Sănătate

2019-01-10, 13:08:31

Patru cazuri confirmate de gripă, dintre care trei cu porcină. Alte 15 probe sunt în lucru

La nivelul judeţului au fost confirmate primele patru cazuri de gripă. Trei olteni au gripă porcină, iar unul virusul AH3. Medicii infecţionişti de la Spitalul Slatina spun că pacienţii nu erau vaccinaţi.

Patru cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate la nivelul judeţului. Pacienţii, cu vârsta cuprinsă între 35-82 de ani, s-au prezentat la SJU Slatina în perioada 4-8 ianuarie, iar medicii de pe Secţia de Boli Infecţioase au prelevat probe, Institutul „Cantacuzino” Bucureşti confirmând suspiciunea doctorilor slătineni.

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Slatina, medicul Nicoleta Udrea, a precizat că se aşteaptă ca numărul bolnavilor diagnosticaţi cu gripă să crească în perioada următoare.

„Am avut patru pacienţi confirmaţi cu gripă şi o suspiciune infirmată. În cazul gripei, debutul este brusc, pacientul se culcă bine şi se trezeşte dimineaţa cu febră mare, 40-41 de grade Celsius, dureri musculare, cefalee, tuse şi rinoree şi o stare generală de rău. Suntem în plin sezon, ne aşteptăm ca numărul celor diagnosticaţi cu gripă să crească”, a spus Udrea.

Alţi 15 pacienţi internaţi pe Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Slatina sunt suspecţi că ar avea gripă, aceste probe fiind în lucru. Printre ei se află şi trei copii şi o gravidă. Pentru toţi testele rapide au fost pozitive, însă se aşteaptă confirmarea din Capitală.
 

Comentarii

Redacţia

2019-01-10 13:08:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...