Comunitate

2019-04-12, 10:26:49

Oltenii îşi plătesc de bună voie dările la fisc. Cornel Vlădescu: „Se tem de executări silite şi blocarea conturilor”

Reprezentanţii Fiscului oltean spun că încasările de anul trecut sunt mai mari cu peste 200 de milioane faţă de cele din 2017. Aceştia vorbesc despre creşterea conformării voluntare, adică oltenii sunt mai conştienţi de dările pe care le au şi plătesc. Contribuabilii din judeţ se tem de executări silite şi blocarea conturilor.

Şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt, Cornel Vlădescu, a precizat că un cumul de factori a dus la creşterea conformării voluntare.

„Un cumul de factori a dus la creşterea conformării voluntare. Campaniile de presă, faptul că declaraţiile se depun online, conştientizarea contribuabililor care au avut acces la fişele lor fiscale prin Spaţiul Privat Virtual, creşterea măsurilor de execuatre silită, toate acestea au dus la creşterea conformării voluntare. Nu au putut să spună că nu au ştiut ce situaţie fiscală au. Blocarea conturilor şi sechestrul duc la blocarea activităţii, iar agenţii economici nu vor să le fie blocată activitatea prin măsuri de executare silită. Totodată a crescut numărul de întâlniri cu contribuabilii organizate la nivelul instituţiei noastre. Întotdeauna atingem şi conştientizarea contribuabililor ca să creştem gradul de conformare”, a declarat Cornel Vlădescu.

Acesta a spus că nu poate preciza sectoare unde gradul de conformare este mai mic, însă, în anii anteriori, au fost probleme pe partea de deşeuri.

„Nu am identificat sectoare cu un grad de conformare mai mic. În trecut, am mai avut probleme pe partea de deşeuri, unde nici legislaţia nu era pusă la punct. Ulterior, situaţia s-a legiferat şi s-au clarificat neconcordanţele”,
a adăugat Vlădescu.

Comentarii

Redacţia

2019-04-12 10:26:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...