Politică

2017-04-06, 15:21:09

Oltenii din Osica de Sus şi Sprîncenata, chemaţi să-şi aleagă primarii, pe 11 iunie

PSD va recomanda Guvernului să organizeze alegeri locale parţiale pe data de 11 iunie, decizia fiind luată în Comitetul Executiv Naţional al partidului, reunit în aceste zile la Sinaia. În judeţul Olt, alegeri parţiale pentru funcţia de primar ar urma să aibă loc în localităţile Osica de Sus şi Sprîncenata, unde primarii aleşi în 2016 şi-au pierdut deja mandatele din cauza unor probleme de incompatibilitate.

Liderii PSD, reuniţi în şedinţa Comitetului Executiv de la Sinaia, au decis că vom avea alegeri locale parţiale în vara acestui an, pe 11 iunie. Potrivit stiripesurse.ro, aceste alegeri survin şi ca urmare a faptului că mai mulţi primari din ţară au fost aleşi în Parlament şi au rămas locurile vacante. Cel mai bun exemplu în acest caz este Lia Olguţa Vasilescu, care a lăsat Primăria Craiova pentru Parlament şi Guvern.

În judeţul Olt, vor fi chemaţi la urne alegătorii din Osica de Sus şi Sprîncenata. Primarii aleşi aici în anul 2016 şi-au pierdut mandatele din cauza unor probleme de incompatibilitate.

Primarul din Osica de Sus, Cezar Filip, şi-a pierdut mandatul din cauză că are o condamnare definitivă pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals, fapte săvârşite în perioada în care ocupa funcţia de agent agricol în cadrul primăriei. În ciuda acestui fapt, el a câştigat detaşat alegerile pentru primărie, desfăşurate în luna iunie.

De cealaltă parte, primarul din Sprîncenata, Marin Mihăeşteanu, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, în iunie 2013. Potrivit ANI, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 mai 2011 - 7 martie 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de viceprimar al comunei Sprâncenata, cât şi cea de administrator al unei societăţi comerciale.

Comentarii

Redacţia

2017-04-06 15:21:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro