Comentariul Gazetei

2020-01-21, 11:17:37

O asistentă, vinovată pentru morţii abandonaţi pe holurile Spitalului Universitar

DSP Bucureşti a făcut un control la Spitalul Universitar de Urgență București, după ce pe Facebook au apărut imagini cu pacienţi decedaţi, abandonaţi pe holurile unităţii medicale.

Inspectorii au stabilit că brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală în locul neadecvat, adică pe scara de evacuare în caz de incediu. Cu alte cuvinte asistenta este vinovată pentru întreaga situaţie.

Spitalul Universitar Bucureşti a fost amendat cu suma de 20.000 de lei, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, cu suma de 1.000 de lei. Cumva doar cel mai mic din acest lanţ trebuie să fie arătat cu degetul. Este greu să te atingi de cei mari şi puternici.

Adică nu a contat că nu există un spaţiu special amenajat pentru pacienţii decedaţi, că procedura pentru manipularea pacienţilor decedaţi lipseşte sau că personalul medical nu a fost instruit în astfel de situaţii. Asistenta este vinovată. Cel puţin aşa susţine DSP Bucureşti.

Comentarii

Redacţia

2020-01-21 11:17:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...