Comentariul Gazetei

2019-10-09, 16:14:55

Moţiunea nimănui

Acum, cu mai puţin de 24 de ore înaintea votării moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, tind să cred că nu va trece. Nu va trece pentru că PSD nu vrea să plece de la guvernare şi nu văd de ce ar face-o, începând de la primari şi până la Viorica Dăncilă însăşi. Nu va trece şi pentru că nimeni din Opoziţie nu vrea să-şi asume guvernarea. Nici PNL, nici USR, nimeni nu vrea să-şi asume un an de stat la putere, doar ca să deconteze eşecul, la parlamentarele din 2020.

De aceea şi revenirile recente în PSD. Parlamentarii ăia oportunişti care, acum două-trei săptămâni, plecau crezând că s-a terminat  revin, pentru că văd că Guvernul e de neclintit şi unde e mai bine decât la Putere.

Ştiţi ceva? Nici Iohannis nu ar vrea să cadă Guvernul. Dacă ar trece moţiunea, Viorica Dăncilă ar avea mari probleme să intre în turul doi, iar în viziunea lui Iohannis şi a echipei lui, premierul ar fi un adversar mai facil decât imprevizibilii Dan Barna sau Mircea Diaconu. Plus că lupta asta imaginară cu Guvernul şi cu PSD e perfectă pentru campania lui Iohannis.

Nu o ia nimeni în calcul pe această doamnă originară din oraşul teleormănean Videle. Vădit sprijinită şi coordonată de cineva, Viorica Dăncilă a reuşit din momentul 27 mai şi până acum să-şi cimenteze poziţia în fruntea partidului şi a Guvernului, iar faptul că va supravieţui moţiunii o va întări şi mai tare. De aceea, dacă aş fi Klaus Iohannis, n-aş mai fi atât de relaxat cu Viorica Dăncilă, în turul 2 al prezidenţialelor.

Comentarii

Redacţia

2019-10-09 16:14:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...