Sănătate

2020-05-28, 13:39:38

Marius Oprescu: Am stabilit cu Spitalul Slatina şi DSP să testăm personalul medical şi pe cei din prima linie

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat, joi, că s-a convenit testarea pentru coronavirus a tuturor medicilor din Spitalul Slatina, dar şi a personalului din prima linie. Testele vor fi făcute la noul laborator al celei mai mari unităţi medicale din judeţ.

Marius Oprescu a afirmat că testarea va fi făcută în urma unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, decontarea fiind asigurată de Consiliul Judeţean.

„Deja Spitalul Slatina are achiziţionate cinci mii de kituri. Am stabilit împreună cu managementul de la spital şi cu Direcţia de Sănătate Publică, urmând ca în aceste zile să avem un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă, să facem o serie de testări a personalului medical din spitalul Slatina şi a celor din prima linie încercând să extindem, în focarul de la ambulanţă, testările la nivelul tuturor contacţilor. Aceste testări se fac pe banii proprii ai judeţul Olt”, a declarat Marius Oprescu.

Un milion de lei este valoarea investiţiei pe care a făcut-o CJ Olt în acest laborator, cu care SJU Slatina va putea face 196 de teste de coronavirus, pe zi.

Comentarii

Redacţia

2020-05-28 13:39:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...