Agricultură

2019-09-19, 13:38:13

Mai multe soluţii de finanţare pentru dezvoltarea comunelor oltene, prezentate fermierilor din judeţ

Reprezentanţi ai fermierilor olteni, primăriilor şi GAL-urilor au avut o întrunire, joi, în amfiteatrul Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, cu oficiali ai AFIR, CEC Bank şi Fondului de Garantare a Creditului Rural. Discuţiile s-au concentrat pe soluţiile de finanţare şi dezvoltarea mediului rural.

Reprezentanţi ai CEC Bank şi ai Fondului de Garantare a Creditului Rural le-au vorbit fermierilor despre variantele de finanţare bancară pentru mediul rural. Practic, fermierii din judeţ nu trebuie să se mulţumească doar să producă, ci trebuie să investească în unităţi de procesare.

Prezent la această conferinţă, directorul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 4 Sud-Vest Craiova, Daniel Bărbulescu, a precizat că fermierii au nevoie în continuare de finanţare ca să-şi ducă la bun sfârşit investiţiile.

„PNDR, care finanţează satul românesc, se află pentru perioada 2014-2020 la final de contractare. Considerăm că este cel mai flexibil şi cel mai performant program pe fonduri europene aplicat în România şi de aceea suntem în faţa fermierilor, în parteneriat cu instituţiile financiare CEC Bank şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului Rural, pentru că în continuare nevoia de finanţare în satul românesc este extrem de mare. Atunci, fermierii şi beneficiarii publici trebuie ajutaţi în accesarea fondurilor europene prin contractarea de credite şi prin garantarea solvabilităţii atunci când obţin un astfel de proiect. Prin dialog putem să găsim soluţii. Împreună am reuşit să finanţăm numeroase proiecte benefice agriculturii româneşti. Suntem în această regiune cu un imens potenţial agricol, iar astfel de discuţii sunt benefice”, a spus Daniel Bărbulescu.

La această conferinţă au mai participat Remus Nica, şeful Serviciului Garantare Producţie din cadrul Fondului de Garantare a Creditului Rural, Dorina Deaconu, directorul sucursalei Craiova CEC Bank, Stancu Vişan, directorul sucursalei Slatina CEC Bank, şi directorul OJFIR Olt, Ştefan Olaru.


Comentarii

Redacţia

2019-09-19 13:38:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...