Sănătate

2018-12-04, 13:32:37

Laboratorul de analize medicale din cadrul spitalului slătinean concurează cu succes clinicile private. Peste 100.000 de probe sunt analizate lunar

Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina realizează, în medie, 100.000 de analize pe lună. Laboratorul spitalului slătinean concurează cu succes clinicile private, pentru că aici se pot efectua peste 80 la sută din tot ceea ce înseamnă analize medicale.

Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina deserveşte cele 30 de secţii ale unităţii medicale, Ambulatoriul de specialitate, dar şi Terapia Intensivă. Practic, toate probele de sânge prelevate de la pacienţi ajung pe mâna celor cinci medici, cinci biologi, un chimist şi 30 de asistenţi din cadrul Laboratorului de analize medicale.

În medie, în Laboratorul de analize sunt lucrate, lunar, peste 100.000 de probe.

Şeful Laboratorului de analize, medicul Mariana Ţecu, a precizat că laboratorul din cadrul spitalului slătinean concurează cu succes clinicile private.

„Facem hemogramă, coagulare, biochimie, examen de urină, electroforeze, imunologie, bacteriologie. Ca şi servicii ne suprapunem cu clinicile private. Realizăm cam 80 la sută, poate chiar mai mult, din totalul analizelor existente. Pentru analizele mai rare nu se merită investiţia în aparatură. Laboratorul a fost dotat cu aparatură de-a lungul timpului, nu am dus lipsă. Nu multe laboratoare dispun de aceste aparate, nici chiar spitalele din Craiova. Aparatele s-au înlocuit treptat şi avem toate zonele acoperite”, a spus Mariana Ţecu, medic aici de mai bine de 25 de ani.

Medicul slătinean spune că a solicitat schimbarea unui aparat de hemogramă, ce este vechi de mai bine de şase ani, ce a fost extrem de folosit.

Toamna aceasta, o parte a Laboratorului de analize medicale din cadrul unităţii medicale slătinene a fost renovată, lucrările fiind efectuate în întregime cu fonduri proprii.
 

Comentarii

Redacţia

2018-12-04 13:32:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...