Comunitate

2020-04-25, 18:02:35

Ion Doldurea, Caracal: „Ancheta epidemiologică a identificat un grup de aproximativ 250 de persoane care au fost izolate”. O fabrică a fost închisă după ce 8 angajaţi au coronavirus

Omul de afaceri caracalean, Ion Doldurea, susţine că managerul fabricii de confecţii a solicitat DSP Olt testarea angajaţilor, încă de marţi, de când angajata de 59 de ani a fost internată la Slatina cu suspiciune de coronavirus, dar a fost refuzat. Între timp, ancheta epidemiologică arată un grup de aproximativ 250 de persoane care au intrat în contact cu cei opt angajaţi ai fabricii depistaţi pozitiv cu coronavirus.

Acesta mai spune că abia joi, după ce suspiciunea de COVID-19 a devenit realitate la angjata de 59 de ani, DSP  a acceptat să testeze opt persoane. 

„După ce marți una din angajatele firmei Vas Co Tricot din orașul nostru a fost internată la Slatina cu suspiciune de Covid 19, vestea a căzut ca un trăsnet asupra familiei, prietenilor și colegilor. Managerul fabricii a insistat la Direcția de Sănătate Publică Olt solicitând testarea angajaților motivând interacțiunea directă cu bolnava. A fost refuzat pe motiv că nimeni nu prezintă simptome. Joi a fost confirmat diagnosticul și, într-un final, după multe insistențe, DSP a acceptat să testeze 8 persoane și a decis izolarea tuturor angajaților, 88 la număr. Rezultatele testelor au confirmat infectarea în 7 din cele 8 cazuri”, spune Ion Doldurea, într-o postare pe pagina de socializare.

Omul de afaceri mai spune că în grupul identificat de ancheta epidemiologică sunt mult mai multe persoane, nu doar angajaţii fabricii.

„În acest moment ancheta epidemiologică a identificat un grup de aproximativ 250 de persoane care au fost izolate. Este evident că la cum au pus problema cei de la DSP Olt depinde de noi, prin efort personal, să ne ținem departe de riscul infectării”, mai spune Doldurea. 

Omul de afaceri caracalean face apel la responsabilitate pentru a pute reduce la minimum riscul de infectare cu noul coronavirus. 

„Fac un apel la responsabilitate, la asumarea unei atitudini corecte, în primul rând de autoprotejare și, în al doilea rând, de protejare a celor de lângă noi. Să stăm în case și să respectăm cu strictețe toate regulile de igienă comunicate de autoritățile medicale pentru prevenirea răspândirii virusului. Indiferent de țară, de oraș, de cât de dezvoltat este sistemul medical și administrativ, Covid19 ne-a arătat cât de vulnerabili suntem. Dar ne-a și demonstrat că dacă fiecare dintre noi avem grijă să nu ne expunem și suntem riguroși în a respecta regulile de prevenire a infectării, reușim să îl învingem. Stați acasă! Împreună vom reuși să stopăm epidemia!”, îşi încheie postarea Ion Doldurea. 


Şapte angajate ale fabricii de confecţii din Caracal au fost, astăzi, confirmate pozitiv cu COVID-19. Joi, o altă angajată, contabilă în cadrul societăţii, a fost depistată pozitiv, fiind internată la Spitalul Slatina. De vineri seară, DSP Olt a luat decizia închiderii fabricii, deşi femeia cu simptome de coronavirus era internată încă de marţi. Toţi angajaţii au fost izolaţi la domiciliu. 


Comentarii

Redacţia

2020-04-25 18:02:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...