Administraţie

2019-11-01, 13:09:26

Înlocuirea lifturilor de la blocurile din Slatina, aproape de licitaţie

Primăria Slatina urmează să scoată la licitaţie înlocuirea a 58 de lifturi din blocuri de locuit din municipiu, un ultim proiect de hotărâre fiind aprobat, joi, de aleşii locali.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a declarat că în primă fază vor fi schimbate lifturile din blocurile care sunt deja reabilitate termic.

„Este vorba despre cele 58 de lifturi care fac parte din blocurile deja reabilitate termic, iar această hotărâre este ultima parte din acest proces, urmând să le scoatem la licitație și să începem execuția. Noi lucrăm deja la caietul de sarcini. Sperăm ca undeva la mijlocul lunii decembrie să dăm ordinul de începere a lucrărilor”, a explicat Stăncioiu.

Mai rămân 41 de lifturi, care vor fi și acestea modernizate. Însă, potrivit legislației, în blocurile respective trebuie să se efectueze mai întâi reabilitarea termică și apoi pot fi înlocuite ascensoarele.

„Avem solicitările asociațiilor de proprietari. Blocurile care nu sunt reabilitate, dacă sunt incluse în programul de reabilitare termică, putem merge în paralel cu ele, ca să fim gata, în momentul în care blocul este reabilitat, să dăm și începerea lucrărilor la lifturile din blocurile respective”, a adăugat viceprimarul.

Până în prezent, municipalitatea a fost împiedicată de legislaţie ca să intervină în privinţa lifturilor din blocurile de locuit. Modificările făcute la Ordonanţa 18 îi permite administraţiei locale să pună la punct un program similar cu cel privind anveloparea termică a imobilelor.
Aproximativ 10 milioane de lei este valoarea investiţiei pentru înlocuirea tuturor celor 90 de ascensoare din municipiu. Primăria va acoperi în integralitate aceste cheltuieli cu fonduri de la bugetul local.

Comentarii

Redacţia

2019-11-01 13:09:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...