Actualitate

2021-12-02, 10:17:44

Informare meteo: Vânt, ploi şi lapoviţă, în aproape toată ţara

Meteorologii au emis o informare de vremea rea pentru întreaga ţară, valabilă în intervalul 2 decembrie, ora 20.00, 4 decembrie, ora 10.00. Vântul va bate cu putere în zonele montane, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă, în zonele montane, iar în restul ţării vor fi ploi, lapoviţă dar şi ninsoare.

În interval de valabilitate: 02 decembrie, ora 20.00 - 04 decembrie, ora 10.00, vor fi intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. 

Vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60...70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90...100 km/h spulberând zăpada.

 Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10...15 l/mp îndeosebi în zonele de munte”, transmite ANM. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


Comentarii

Redacţia

2021-12-02 10:17:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...