Politică

2019-01-08, 15:13:13

Iancu: „Prin Președinția Consiliului UE, România va arăta că este un stat puternic, capabil să stea la masa negocierilor”

Deputatul de Olt, Marius Iancu, a vorbit despre acţiunile pe care le va întreprinde România, pe perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Iancu a declarat că președinția României la Consiliul Uniunii Europene va aduce o viziune nouă - coeziunea, valoare comună europeană.

„Rolul României va fi acela de mediator imparțial pentru o Europă mai unită. O Europă a convergenței, siguranței, a valorilor comune”, a afirmat deputatul.

Parlamentarul a mai spus că acțiunile pe perioada președinției Romaniei vor fi axate pe interesele cetățenilor europeni: minimalizarea efectelor Brexit-ului, negocierea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, din perspectiva beneficiilor cetățenilor, coeziunea socială și economică care are ca scop reducerea decalajelor, stimularea antreprenoriatului, consolidarea politicii industriale. În domeniul Politicii Externe a UE, acțiunile vor fi axate pe extinderea Uniunii Balcanii de Vest Parteneriatul Estic, întărirea capacității de apărare a UE și extinderea parteneriatelor de comerț.

„Prin Președinția Consiliului Uniunii Europene, România va arăta că este un stat puternic, capabil să stea la masa negocierilor, să își spună punctul de vedere și să apare interesele cetățenilor tuturor țărilor membre”, a afirmat Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2019-01-08 15:13:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...