Naţional

2019-12-14, 16:30:04

Fordul Puma, fabricat la Craiova, calificat în finala Maşina Anului

Organizația Car of the Year - Mașina anului a anunțat numele celor șapte automobile care s-au calificat în finala concursului, ediția 2020. Mașina câștigătoare va fi anunțată în luna martie, la salonul auto din Geneva.

Ford Puma este a doua mașină fabricată în România care ajunge în finala Car of the Year, cea mai prestigioasă competiție derulată de presa auto în Europa. Dacia Duster s-a calificat în ediția din 2011, cu prima generație a sa.

În actuala ediție a Car of the Year, finalistele sunt: 1. BMW Serie 1 2. Ford Puma 3. Peugeot 208 4. Porsche Taycan 5. Renault Clio 6. Tesla Model 3 7. Toyota Corolla

Ford Puma, un SUV de clasă B, a fost prezentat în premieră anul acesta, fiind demarată producția în luna octombrie, în timp ce producătorul de la Craiova a anunțat luna aceasta prețurile pentru piața românească. Juriul Car of the Year este format din 60 de jurnaliști din Europa.

Fiecare va avea la dispoziție câte 25 de puncte pe care trebuie să le distribuie mașinilor finaliste. Pentru edția din acest an au fost supuse testelor juriului un număr de 30 de automobile eligibile. Cele mai mari șanse de câștig le au mașinile electrice, deși prețul acestora ar putea să determine pe unii dintre jurnaliștii din juriu să prefere mașinile hibrid, cu prețuri mai mici și tehnologie de ultimă generație.

sursa: profit.ro

Comentarii

Redacţia

2019-12-14 16:30:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...