Administraţie

2021-09-02, 12:09:27

Fonduri europene pentru modernizarea DJ 642 Stoeneşti (intersecţie DN6) – Giuvărăști (limită judeţ Teleorman). Preşedintele CJ a dat ordinul de începere a lucrărilor

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a semnat marţi ordinul de începe a lucrărilor pentru modernizarea drumului judeţean DJ 642 Stoeneşti (intersecţie DN6) – Giuvărăști (limită judeţ Teleorman).

Potrivit unui comunicat remis de CJ Olt, lucrările sunt finanţate prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 81 milioane de lei.

„Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat marți, 1 septembrie, de către președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu. Nouă localități, Stoeneşti, Gostavăţu, Băbiciu, Scărişoara, Rusăneşti, Cilieni, Tia Mare, Izbiceni, Giuvărăşti vor beneficia de infrastructură modernă, în urma implementării acestui obiectiv de investiții. Proiectul are o valoare de 81.957.600 lei, finanțați din fonduri europene, și prevede modernizarea a 46,119 km de drum județean”, se arată în comunicatul citat.

Sursa citată mai arată că alături de modernizarea DJ 546 Dăneasa-Slatina-Verguleasa, un alt proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, al cărui stadiu fizic de execuție este de 60%, Consiliul județean Olt va reuși modernizarea a peste 100 de km de drumuri județene și atragerea a peste 200 milioane lei fonduri nerambursabile.

„Obiectivul principal al celor două proiecte este de a lega Sudul județului, cu Portul Corabia, Municipiul Slatina și Nordul Județului”, conchid oficialii forului judeţean.

Comentarii

Redacţia

2021-09-02 12:09:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...