Agricultură

2020-01-23, 11:35:17

Fermierii din judeţ pot încheia contracte pentru irigaţii. Apa este, în continuare, gratuită

Precipitaţiile au întârziat să apară în această iarnă, iar temperaturile au fost mult mai ridicate decât în mod normal. Pentru că se anunţă un an secetos, fermierii olteni pot să încheie contacte cu Filiala Teritorială Olt a ANIF pentru livrarea apei necesare irigaţiilor.

ANIF va asigura şi în acest an apă pentru irigaţii până la punctele de livrare, acolo unde sunt încheiate contracte pentru acest an.

Fermierii din judeţ care nu au parafat înţelegeri pentru livrarea apei pot merge la Filiala ANIF din Caracal pentru a face demersuri în acest sens.

Şi în acest an, apa pentru irigații până la punctele de livrare este gratuită, prin fonduri asigurate de la bugetul de stat. Fermierii pot beneficia de apă gratuită indiferent dacă sunt persoane fizice, persoane juridice, organizați în OUAI/FOUAI sau asociație agricolă.

Potrivit ANIF, suprafața totală pregătită pentru contractare și irigații, până la această dată, este de 1,4 milioane hectare, fiind deservită de 1.800 km de canale și amplasată pe 27 de județe. ANIF a încheiat, prin filialele teritoriale, până în prezent, 556 contracte, din care 503 multianuale și 53 sezoniere, pentru o suprafață totală de 724.447 ha. În anul 2019, suprafața pe care s-au aplicat udări, inclusiv în luna decembrie, a fost de 747.776 ha, iar suprafața contractată a fost de 837.639 ha.

Comentarii

Redacţia

2020-01-23 11:35:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...