Comentariul Gazetei

2019-12-23, 14:00:55

E cald, e tot mai cald

Chiar zilele trecute, în mai multe zone din ţară temperaturile au ajuns şi la 20 de grade. Este cald, este foarte cald pentru această perioadă a anului. Nu trebuie să fii mare specialist să vezi cât de mult au crescut temperaturile în ultimele trei decenii.

În vremea copilăriei mele, în această perioadă, care coincide cu tăierea porcului, totul era îngheţat bocnă. Îmi amintesc că ţurţurii de la streaşină aveau dimensiuni impresionante, poate chiar şi de o jumătate de metru. Nu am mai văzut din urmă cu 30 de ani asemenea ţurţuri şi nici nu cred că o să mai văd vreodată, ţinând cont că încălzirea globală este un subiect pe buzele tuturor. Tot atunci, frigul era pătrunzător, noi, copii fiind, nu puteam sta mult afară sau cel puţin nu eram lăsaţi. 

Pentru că vremea, nu doar vremurile, se schimbă şi obiceiurile se schimbă. Astfel, pentru că temperaturile au crescut simţitor, cârnaţii nu mai pot fi ţinuţi zile în şir afară sau la afumat. În urmă cu 30 de ani, când nu existau prea multe congelatoare mai ales în mediul rural, cârnaţii putea fi păstraţi afară, gerul tăios făcea imposibilă stricarea lor.

Cred că în această iarnă nu vom avea zăpadă, sper să mă înşel. Pentru mine, farmecul acestui anotimp era tocmai zăpada.

Comentarii

Redacţia

2019-12-23 14:00:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...