Comentariul Gazetei

2020-01-16, 12:26:33

După exterminarea în masă a porcilor, urmează masacrul păsărilor

Potrivit datelor oficiale transmise de către ANSVSA, la nivel naţional au fost eliminați 551.799 de porci afectați de pesta porcină africană. Totodată, au fost diagnosticate 2.558 de cazuri la mistreți. Sume enorme au fost cheltuite pentru a stăvili virusul.

Rămaşi fără porcul din orgradă, dar cu ceva bănuţi în bununar primiţi de la stat ca despăgubiri pentru pesta porcină, oamenii au cumpărat de poftă carne de proc din supermarket şi şi-au îndreptat atenţia spre orătăniile din gospodărie. Că şi aşa carnea de pasăre este mai uşoră decât cea de porc!

Dar ce să vezi, brusc, din senin a apărut şi virusul gripei aviare, depistat la o fermă din Maramureş.

Astfel, conform procedurilor în vigoare, a şedinţelor pompoase, autoritățile sanitar-veterinare din Maramureș au început eutanasiere și incinerarea păsărilor din ferma de găini ouătoare din Seini, în care a fost confirmată gripa aviară.

Sper să nu aflăm peste timp că tot ce se întâmlă de doi ani în ţară şi în partea de este a Europei a fost o politică decisă undeva într-un mare birou internaţional.

Comentarii

Redacţia

2020-01-16 12:26:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...