Administraţie

2019-03-18, 16:22:41

După alimentare cu apă, la Brâncoveni se fac planuri pentru canalizare

Primăria Brâncoveni caută surse de finanţare pentru înfiinţarea sistemului de canalizare din localitate, după ce săptămâna trecută au demarat lucrările pentru înfiinţarea sistemului de alimentare cu apă.

Primarul comunei Brâncoveni, Ion Cheroiu, a declarat că este în căutare de surse de finanţare, dat fiind faptul că localitatea nu îndeplineşte condiţiile impuse de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„Ca şi proiecte de viitor, săptămâna aceasta intrăm în posesia studiului de fezabilitate pentru proiectul Prima înfiinţare a sistemului de canalizare din comuna Brâncoveni. Căutăm surse de finanţare pentru acest proiect. Ne este foarte greu să luăm bani prin AFIR pentru că nu avem peste 2.000 de locuitori pe sat, iar distanţa dintre sate este mai mare de 500 de metri. Încercăm să găsim alte soluţii”, a declarat edilul.

În prezent, la nivelul comunei Brâncoveni, se desfăşoară lucrări de investiţii în valoare de peste 20 milioane lei, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Cea mai recentă lucrare este înfiinţarea sistemului de alimentare cu apă a localităţii.

„La nivelul comunei comunei Brâncoveni, se derulează cinci proiecte foarte importante: Modernizare, reabilitare şi extindere Grădiniţa Văleni, în valoare de 640.000 lei şi efectuat în proporţie de 80%, Modernizare, reabilitare şi extindere Grădiniţa Mărgheni, în valoarea de 1.100.000 lei, realizată tot 80%, Reabilitare, modernizare şi extindere Dispensar Brâncoveni, în valoare de 6,4 milioane lei, 90% din lucrare fiind efectuată, se lucrează şi la drumui, iar proiectul meu de suflet rămâne Prima înfiinţare a sistemului de alimetnare cu apă, proiect demarat săptămâna trecută, în valoare de 12.700.000 lei, cu un termen de realizare de 12 luni”, a mai declarat Ion Cheroiu.

Comentarii

Redacţia

2019-03-18 16:22:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...