Eveniment

2020-05-23, 17:22:09

DSP Olt: Pacienţii şi personalul centrului medical din Piatra-Olt, teste negative

35 de probe au fost prelevate de la personalul medical şi pacienţii centrului din Piatra-Olt, unde unul dintre medicii de la Ambulanţă, testat pozitiv, lucrează şi duminica trecută a oferit consultaţii.

Ancheta epidemiologică a identificat 35 de persoane, pacienţi şi angajaţi ai Centrului Medical Domus Med Piatra-Olt, contacţi ai unuia dintre medicii de la Ambulanţă, testat pozitiv la noul coronavirus. Duminică, medicul a fost în clinica respectivă şi a consultat pacienţii. 

Astfel, cele 35 de persoane identificate au fost testate şi astăzi a sosit rezultatul, negativ. 

„În data de 21.05.2020, au fost prelevate 35 probe de la personalul și pacienții unui centru medical din județ, contacți ai unui angajat SJA Olt confirmat infectat cu virusul SARS-COV-2, rezultatul testării fiind negativ”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Reprentanţii centrului medical spun că în unitatea respectivă au fost luate toate măsurile de protecţie împotriva coronavirusului. 

„Menționăm că întreaga activitate spitalicească derulată în unitatea noastră se face cu respectarea strictă a tuturor reglementărilor și procedurilor privind siguranța pacientului și a combaterii infecțiilor asociate actului medical”, spun reprezentanţii Domus Med.

Focarul de la Ambulanţa Olt a ajuns la 18 persoane, 17 angajaţi şi un contact direct, soţul unei asistente.

Comentarii

Redacţia

2020-05-23 17:22:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...