Actualitate

2020-05-28, 13:45:06

Dosar penal pentru focarul de COVID-19, de la Ambulanţa Olt. Asistenta din Mioveni a venit la muncă, deşi prezenta semne de boală

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au întocmit un dosar penal privind focarul de coronavirus de la Ambulanţa Olt, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Slatina. Aceştia fac verificări pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Poliţiştii olteni fac verificări la Ambulanţa Olt, după ce ancheta epidemiologică a DSP a scos la iveală mai multe nereguli.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, ancheta epidemiologică a arătat că în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu s-a putut face dovada efectuării, la locul de muncă, a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului.

Astfel, prima asistentă descoperită cu COVID-19 a venit la muncă, deşi prezenta semne de boală.

„O salariată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt s-ar fi prezentat la lucru, începând cu perioada 14.05/15.05.2020, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul SJA să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18.05.2020 la Spitalul COVID Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus”, se arată în documentul remis de procurori.

Focarul de la Ambulanţă numără, în prezent, 20 de angajaţi ai Serviciului Judeţean, doi medici, cinci ambulanţieri şi şoferi şi 13 asistente. Acestora li se adaugă alte şase persoane, contacţi direcţi, confimaţi şi ei cu noul coronavirus.

ƒ„Prin ordonanţa din data de 27.05.2020, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Olt, Serviciul Investigaţii Criminale, au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 2 Cod Penal", se mai arată în comunicatul PJ Slatina.

ƒ

Comentarii

Redacţia

2020-05-28 13:45:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...