Comunitate

2020-01-07, 14:30:47

Din cauza unor parteneri violenţi, 16 femei şi 29 de copii au ajuns în centrul DGASPC Olt. Cele mai multe victime sunt din mediul rural

În ciuda progresului din mai multe domenii, a drepturilor obţinute şi a campaniilor de conştientizare prvind violenţa domestică, mai sunt în continuare oltence care sunt bătute de parteneri. Astfel, 16 femei şi 29 de copii din judeţ au ajuns în centrul DGASPC Olt, după ce partenerii au fost violenţi.

Specialiştii DGASPC Olt, spun că cinci victime au solicitat şi ordin de protecţie.

„Pe parcursul anului trecut, au primit măsură de protecţie în centrul DGASPC Olt 16 femei şi 29 de copii. Dintre acestea, cinci au solicitat şi ordin de protecţie, ce a fost emis de către instanţă. Cele mai multe victime sunt din mediul rural, peste 80 la sută”, a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt, Ioana Ciobanu.

Ordinele de protecţie sunt emise acum în 48 de ore din momentul solicitării.

„Ordinele de protecţie sunt eliberate foarte repede de către instanţă, în doar 48 de ore de la solicitare. Femeile au fost victimele violenţei în familie. Specialiştii noştri le ajută în aceste demersuri, pentru că în centru primesc consiliere juridică, dar şi psihologică. Trei femei sunt din Slatina, una din Drăgăneşti-Olt şi una din Teslui. În prezent, beneficiază de măsura de protecţie trei mame, o femeie singură şi şase copii”, a adăugat reprezentantul DGASPC Olt.

Comentarii

Redacţia

2020-01-07 14:30:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...