Comentariul Gazetei

2019-07-23, 15:24:41

Diferenţă între preţul de la raft şi cel cerut la casă! Se întâmplă în supermarketuri din Slatina

Este a doua oară când mi se întâlmplă. Două experienţe similare trăite în două supermarketuri din Slatina. De fapt, noi toţi suntem înşelaţi fără să ne dăm seama.

Prima dată mi s-a întâmplat în iarnă, la un supermarket de pe Aleea Muncii. Am cumpărat doar un carton cu zece ouă. Erau ouă bio produse la o fermă din judeţul Argeş. Preţul afişat la raft era de 9,99 lei. La casă mi s-a spus clar că trebuie să scot din buzunar 12 lei. Am întrebat de ce? Am fost la raft şi am adus preţul. Vânzătoarea mi-a întins diferenţa de doi lei şi mi-a explicat că este o greşeală. Adică nu au modificat în timp util preţul de la raft. Am lăsat-o aşa!

Săptămâna trecută, mai exact vineri, am fost la un supermarket de pe strada Cornişei. Am cumpărat o caserolă cu pulpe de pui. La raft era 8 lei. La casă mi s-a spus că trebuie să dau 10 lei. Am întrebat de ce şi am indicat preţul de pe cutia de pulpe. Mi s-a spus că este preţul pe kilogram şi nu pe caserola cu pulpe. Îi explic casierei că scrie foarte clar că preţul pe kilogram este 9,9 lei, iar caserola mea are doar 800 de grame şi trebuie să plătesc 8 lei.

Mi-a cerut bonul înapoi şi mi-a restituit cei doi lei. Problema mea nu este această diferenţă de doi lei, ci modul cum suntem înşelaţi. Înţeleg că este o parctică în acest lanţ de magazine. Cine se prinde, primeşte diferenţa înapoi. Am putut să-mi dau seama de această înşelătorie pentru că am cumpărat doar un produs. Dacă aş fi cumpărat mai multe, cum fac de obicei, nu aveam cum să sesizez asemenea diferneţe.

Aşa că, fiţi precauţi atunci când mergeţi la cumpărături. Verificaţi termenul de valabilitate şi preţurile! Nu suport să fim înşelaţi de aceste mari companii, ce au pus monopol pe piaţă.     

Comentarii

Redacţia

2019-07-23 15:24:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...