Dascăli din toată ţara, întâlnire la Slatina în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 42 milioane de euro

Reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi de la opt case ale corpului didactic şi trei inspectorate din ţară au fost prezenţi, marţi, la Casa Corpului Didactic Olt pentru o întâlnire de lucru în cadrul proiectului POCU „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți”- CRED, cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Acest proiect are un buget de aproximativ 42 milioane de euro.

Proiectul este implementat de Ministerul Educației Naționale (MEN), în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Institutul de Științe al Educației, cu Casele Corpului Didactic din județele Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Olt, Teleorman, Timiș și din municipiul București, respectiv cu Inspectoratele Școlare Județene Iași, Bihor și Inspectoratul Școlar al municipiului București, în perioada 15 noiembrie 2017 - 14 noiembrie 2021.

„Găzduim, la Slatina, grupul de lucru pe proiectul CRED, în care beneficiar este Ministerul Educaţiei. Alături de beneficiar se află casele corpului didactic, opt la număr, pe euroregiunile din România, care sunt parteneri. De asemenea, partener sunt Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi trei inspectorate şcolare, respectiv Iaşi, Bucureşti şi Bihor. În fiecare lună ne strângem într-un loc de lucru. Am început să lucrăm în forţă, în anul 2019, şi este rândul nostru să găzduim, la Slatina, acest grup de lucru. Ca activităţi desfăşurate astăzi, vom crea o metodologie de lucru. De asemenea, şi inspectoratele vor crea o metodologie de selecţie a unor şcoli pentru a intra în proiect şi planuri pe termen scurt şi lung ale proiectului CRED”, a declarat directorul CCD Olt, Marius Bălaşa.

La întâlnire au participat secretarul de stat Petru Andea, directorul Unității de Implementare a Proiectelor Finanțate din Fonduri Structurale, Merima Carmen Petrovici, Mihaela Tania Irimia, director general al Direcției Generale Educație Timpurie, Învățământ Primar și Gimnazial, Ciprian Fartușnic, director al Institutuțui de Științe ale Educației, Ion Adrian Bărbulete, inspector școlar general, Mariana Gheorghe și Florica Grecu, inspectori școlari generali adjuncți la Inspectoratul Școlar Județean Olt, dar şi reprezentanți ai beneficiarului și partenerilor implicați în implementarea proiectului.

„Ne cunoaştem din întânirile precedente şi, în general, ştiu cum merge acest proiect. Sunt informat permanent şi pentru că fiind ordonator de credite trebuie să semnez aproape zilnic dispoziţii de plată. Mă bucură faptul că proiectul CRED se derulează în parametri aşteptaţi. Acea întârziere, care a fost generată anul trecut de procedurile de selecţie a experţilor, aproape în totalitate, a fost depăşită. În general, etapele de proiect au fost respectate, iar această etapă de la Olt are menirea să aducă progrese în ceea ce priveşte proiectul CRED. Este, într-adevăr, un proiect în atenţia întregii conduceri guvernamentale şi a corpului profesoral din întreaga ţară. Cei 55.000 de profesori pe care vrem să-i formăm aşteaptă cu interes să vadă ce face echipa coordonatoare a proiectului”,
a declarat Andea.