Comentariul Gazetei

2019-10-15, 15:19:40

Dăncilă n-a pierdut războiul cu Iohannis

La acest moment, chiar dacă a trecut moţiunea Opoziţiei, Viorica Dăncilă şi PSD încă joacă tare şi, de facto, rămân la Guvernare. Cu Dan Barna lovit în plex de ancheta Rise Project, care a arătat că oamenii noi din USR au apucături vechi, candidatul PSD are prima şansă să ajungă în turul doi cu preşedintele Iohannis şi acolo nu ştiu dacă titularul de la Cotroceni poate fi aşa de sigur de victorie.

Chiar şi cu Guvernul demis, PSD conduce ţara, iar Dăncilă a anunţat că la şedinţa de învestire a noului Executiv, probabil unul al PNL, social-democraţii nu vor asigura cvorum. Este cumva acelaşi joc pe care l-a făcut Iohannis, în ultimii ani, când ba a refuzat miniştri, ba interimarii, ba demisii. Prin acţiunea aceasta, PSD reuşeşte să-i arate lui Iohannis cât de absurde au fost mişcările sale prezentate drept democratice, într-un sistem în care şeful statului trebuia doar să-şi dea un aviz.

Din schimburile acestea, Dăncilă câştigă, cred eu, şi reuşeşte să ţină partidul lângă ea, cel puţin până după turul doi al prezidenţialelor. Iohannis, chiar şi cu guvernul său numit în funcţie, nu mai este pe o poziţie atât de sigură, deşi conduce încă sondajele. Barna se vede scos din joc.

Comentarii

Redacţia

2019-10-15 15:19:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...