Cum să recondiționezi o casă veche. TOP 6 paşi simpli pentru un rezultat de vis!

Ai visat ani de zile la o casuță a ta, un loc unde să evadezi din cotidian la fiecare sfârșit de săptămână și să te relaxezi. Dacă visul tău a devenit realitate și ai reușit să cumperi o casă cu un pic de curte, într-un sat din apropiere cu siguranță nu toate sunt așa cum ți-ai dori. Cel mai probabil va trebui să te apuci de câteva lucrări. Să reabilitezi și să o faci să arate exact așa cum îți dorești.

Iată la ce trebuie să fii atent când renovezi o casă veche:

Structura de rezistență a clădirii este primul lucru la care trebuie să fii atent. De aici trebuie să pornească reabilitarea. Verifică fundația, alături de un meșter priceput. Dacă este nevoie poți să o consolidezi pentru a nu avea probleme mai târziu. Uită-te , de asemenea și la pereți. Un perete strâmb poate fi refăcut parțial sau dărâmat și construit din nou. În funcție de problemele care apar. Sunt situații în care meșterul îți va recomanda să mai adaugi o grindă de lemn sau o centură de beton, în funcție de materialul din care este realizată casa.

Acoperișul este al doilea lucru de care ar fi bine să te îngrijești. Este absolut necesar să îl refaci dacă  are probleme. În cazul în care ai cumpărat o casă bătrânească și vrei să îi păstrezi din farmecul de altădată, cel mai bine ar fi să te orientezi către șindrilă. Doar că va fi mai mult de lucru.  Important este să găsești omul potrivit care să se ocupe de această lucrare. O altă variantă ar fi țigla clasică arsă. Important este să refaci acoperișul, să nu plouă în casă și să renovezi locuința în limitele bugetului  disponibil.

Baia într-o casă veche este, cel mai probabil, ... în curte. Cu toate acestea există soluții pentru a o aduce în casă. Dacă există rețea de apă și canalizare în localitate este foarte simplu. Te racordezi. Dacă nu, treaba este un pic mai complicată, dar nu imposibilă.  Trebuie să faci o instalație individuală care să aibă un puț cu hidrofor și o fosă septică pentru scurgere.  Dacă ai casa în apropierea unui deal, poți capta un izvor și nu o să mai ai nevoie de hidrofor. Găsești aici https://www.nicometaltub.ro/robinete materiale care îți vor fi de ajutor.

Hornul, de multe ori ignorat, poate pune multe probleme. Acesta este , cel mai probabil, costruit prin perete până în pod, apoi merge spre acoperiș până afară.  Dacă în interiorul său s-au rupt cărămizi  sau are probleme ce nu pot fi rezolvate doar printr-o simplă curățare va trebui să dărâmi peretele pentru a reuși să îl faci funcțional. Mai bine îl verifici înainte de a te apuca să renovezi, iar daca e nevoie  poți face un horn nou , din cărămidă veche, pentru a păstra această tentă de rustic, însă  pe lângă un perete exterior. 

Ferestrele vechi, din lemn, se găsesc încă pe piață. Dacă ai și un meșter priceput nu sunt  o variantă rea. Să nu te gâdești, însă, că le vei găsi la prețuri mici. Sunt mai scumpe decât termopanele. La acestea se lucrează mai mult, iar tot ce e realizat manual costă! 

Izolația termică  este foarte importantă, mai ales dacă intenționzi să stai iarna. Cel mai bine ar fi să apelezi la metode tradiționale, care folosesc materiale ieftine și ecologice.  Studiile recente arată că polistirenul nu lasă pereții să respire. Dacă ai o cază izolată cu lut, să știi că aceasta păstrează căldura destul de bine.

Dacă vrei să recondiționezi casă și să păstrezi cât mai mult din aerul tradițional al acesteia, va trebui să ai alocat pentru aceste renovări un buget destul de măricel. Însă rezultatul va fi unul admirat de către fiecare privitor!