Comunitate

2019-12-11, 12:07:49

Copiii din judeţ pot beneficia gratuit de lapte praf. DSP Olt, stoc de peste 10.000 de cutii

Copiii din judeţ cu vârsta sub un an care nu sunt alăptaţi la sân pot fi alimentaţi cu lapte praf primit gratuit. Medicul de familie trebuie să elibereze o prescripţie, iar autorităţile locale vin să ridice cutiile de lapte praf din depozitul DSP Olt, unde există 10.467 de cutii. Specialiştii DSP Olt au cerut ajutorul Prefecturii Olt pentru ca laptele praf să ajungă la micuţii care au nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.

Laptele  praf se acordă gratuit, pe baza prescripţiei medicale eliberate de medicul de familie, numai copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în următoarele criterii:
- cu mame care prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, casexie, septicemie, boli psihice grave, epilepsie, eclampsie, scleroză în plăci, insuficienţă renală, hepatică sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoza, mama infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticonvulsivante, anticoagulante, radioizotopi, consum de droguri sau dependenţă de alcool, tutun care determina intoxicaţii ale copilului);
-copii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei), datorită absenţei laptelui matern;
- copil adoptat sau aflat în familie de plasament;
- cu mama decedată.

Laptele praf ajunge în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt, de unde se distribuie către beneficiari prin intermediul primăriilor şi al consiliilor locale, în baza prescripţiilor medicale eliberate de medicul de familie şi aprobate de medicul şef al Compartimentului de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii.

Pentru că în depozitul DSP Olt sunt peste 10.000 de cutii de lapte praf, specialiştii instituţiei au solicitat sprijin pentru distribuirea acestora.
 
„Având în vedere ca la nivelul  Depozitului DSP Olt există 10.467 de cutii de lapte praf (9.036 cutii NAN Optipro şi 1.431 cutii Vitalact Basic) am solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului Olt în anunţarea reprezentanţilor consiliilor locale, pentru ridicarea acestui produs în favoarea beneficiarilor. Dorim această susţinere pentru desfăşurarea în condiţii optime a Programului de combatere şi profilaxie a distrofiei la copilul cu vârsta cuprinsă între 0-12 luni, prin acordarea  gratuită a laptelui praf”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Comentarii

Redacţia

2019-12-11 12:07:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...