Actualitate

2019-06-20, 10:59:48

Comuna Giuvărăşti, în zona de supraveghere, după apariţia unui focar de pestă porcină în localitatea Islaz din Teleorman

Specialiştii DSVSA Olt sunt în alertă, după ce mai multe focare de pestă porcină africană au apărut în judeţele vecine. După confirmarea unui focar în localitatea Islaz din Teleorman, comuna Giuvărăşti a intrat în zona de supraveghere.

Medicii veterinari fac astăzi, 20 iunie, recensământul porcilor din Giuvărăşti.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa, a precizat că specialiştii olteni verifică şi dacă animalele sunt crotaliate. Totodată, acestea sunt atent examinate pentru a se vedea dacă prezintă sau nu semne de boală.
 
„Localitatea Giuvărăşti a intrat în zona de supraveghere ca urmare a evoluţiei unui focar de pestă porcină africană la porcii domestici în comuna Islaz din Teleorman. Miercuri, s-a întrunit Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor, iar de astăzi comuna intră sub supraveghere. Medicii veterinari efectuează recensământul şi examenul clinic al animalelor. Totodată, se verifică dacă animalele sunt crotaliate”, a spus medicul Venera Popa.

Potrivit reprezentanţilor DSVSA Olt, focare de pestă porcină sunt confirmate în Vâlcea, Argeş, Teleorman şi există o suspiciune în Dolj. În aceste condiţii, autorităţile din judeţ sunt vigilente, încercând să prevină apariţia de noi focare în Olt.

La nivelul judeţului au fost şapte focare de pestă porcină, în gospodăriile oltenilor din comunele Rusăneşti, Cilieni, Şerbăneşti, Osica de Sus, dar şi două cazuri la mistreţi, în pădurile de pe raza comunei Dăneasa.

În județul Olt au fost plătite despăgubiri pentru 124 de exploatații dintr-un total de 126 de gospodării afectate, în valoare de 370.040 de lei.

Comentarii

Redacţia

2019-06-20 10:59:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...