Comunitate

2019-09-11, 11:27:49

Cinci firme din judeţele vecine au fost amendate de Inspecţia Muncii Olt

ITM Olt a aplicat sancţiuni, în primele şapte luni ale anului, pentru munca la negru şi unor angajatori din judeţele Argeş, Dolj şi Vâlcea, care desfăşurau activităţi pe raza judeţului nostru. Astfel, din cele 26 de firme depistate cu muncitori la negru, cinci aveau sediul social în judeţele vecine.

80 de persoane care munceau fără forme legale, dintre care 12 angajate la societăţi din alte judeţe, care desfăşurau activităţi în Olt, au fost depistate de ITM Olt în primele şapte luni ale anului. Amenda pentru munca la negru este de 20.000 de lei, pentru fiecare persoană depistată, însă valoarea sancţiunii nu trebuie să depăşeaşcă suma de 200.000 de lei.

Cele cinci firme din judeţele Argeş, Dolj şi Vâlcea, depistate cu persoane care nu aveau forme legale de muncă, au ca obiect de activitate comerţ, construcţii, confecţii textile şi jocuri de noroc.

Persoanele care doresc să sesizeze nereguli în legătură cu eventualele cazuri de muncă nedeclarată o pot face destul de uşor, în scris, pe adresa ITM Olt, pe site-ul itmolt@itmolt.ro, prin fax sau telefonic. De asemenea, la sediul ITM Olt este înfiinţată o cutie poştală pentru adresarea de sesizări, în special pentru persoanele care nu doresc să-şi dezvăluie identitatea.


Comentarii

Redacţia

2019-09-11 11:27:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...