Agricultură

2021-02-26, 16:37:45

Chesnoiu: Toate fondurile dedicate mediului rural sunt tăiate la maximum

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, social-democratul oltean Adrian Chesnoiu, a deplâns, vineri, în cadrul întâlnirii ACoR care s-a desfăşurat la Slatina, subfinanţarea domeniului agriculturii şi a satului românesc în general.

Chesnoiu a arătat că Guvernul a redus la maximum fondurile dedicate mediului rural.

„L-am audiat, ieri, pe ministrul Agriculturii şi l-am întrebat foarte clar ce perspectivă are ministerul faţă de mediul rural românesc. În programul de Plan naţional de dezvoltare rurală pentru anii de tranziţie 2020 şi 2021 nu am văzut nicio alocare financiară destinată comunelor, nicio alocare destinată pe Măsura 7, care era dedicată dezvoltării mediului rural. Am solicitat alocări financiare pe PNDR de tranziţie, în Comitetul de monitorizare, pentru submăsura 7, drumuri, apă, canalizare, cămine culturale, pentru că am văzut bugetul şi m-am îngrozit. Toate fondurile dedicate mediului rural sunt tăiate la maximum. Dacă avem bani europeni pe care putem să-i direcţionăm pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul rural, trebuie cu toţii să facem front comun şi să solicităm alocarea de resurse, în aceşti doi ani de tranziţie. În aceşti doi ani, banii care vin de la Uniunea Europeană trebuie contractaţi cel mai târziu la 31 decembrie 2022”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Deputatul Chesnoiu a rememorat faptul că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a votat împotriva amendamentului ce viza acordarea despăgubirilor de secetă pentru fermieri.

„Ieri am asistat la cel mai triste eveniment ca parlamentar, când ministrul Agriculturii a votat împotriva fermierilor. Am depus amendament pentru plata despăgubirilor fermierilor şi ministrul a votat împotrivă. Era vorba de un miliard de lei. Acest lucru nu l-am văzut niciodată. Când votezi împotriva satului românesc, a dezvoltării comunilor şi a fermierilor acestei ţări, nu poţi să vii să spui că noi facem acţiuni populiste. De aceea, modul în care s-a trecut, ieri, bugetul în Parlament, va naşte o prăpastie uriaşe între mediul rural şi autorităţile centrale”, a conchis parlamentarul PSD.

Comentarii

Redacţia

2021-02-26 16:37:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...