Politică

2021-10-26, 12:19:20

Chesnoiu (PSD Olt), despre negocierile cu Ciucă: Trebuie mai întâi ca ele să debuteze, apoi le putem încheia rapid sau le putem continua

Deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, preşedinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, a declarat luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că pentru a continua negocierile dintre social-democraţi şi premierul desemnat Nicolae Ciucă, acestea trebuie să înceapă efectiv.

Adrian Chesnoiu a arătat că, de fapt, nu au avut loc negocieri între reprezentanţii PSD şi premierul desemnat, în afară de o conversaţie telefonică între Ciucă şi Marcel Ciolacu.

„Nu putem să continuăm negocierile pentru că nu le-am început. Ca să vorbim de continuarea negocierilor între Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal sau premierul desemnat Ciucă, ele ar trebui să înceapă. A fost doar o singură discuţie între preşedintele Ciolacu şi domnul Ciucă, în care domnul Ciucă i-a adresat rugămintea: mă primiţi, să ne întâlnim, dar nu prea aş vrea în curtea PSD. În aceste condiţii, la cum îl ştiu pe domnul Ciolacu, i-a spus că nu prea are rost să se întâlnească. Dacă veniţi la noi, putem discuta. Deci, ca să vorbim despre negocieri politice în ansamblu, trebuie mai întâi ca ele să debuteze, apoi le putem încheia rapid sau le putem continua, în funcţie de capacitatea de dialog şi deschiderea pe care domnul Ciucă bănuiesc că şi-a luat-o în seara asta (seara de luni, 25 octombrie – n.red.) de la Cotroceni, de a introduce acele zece puncte în programul lor politic”, a declarat Chesnoiu.

În schimb, parlamentarul oltean a arătat disponibilitatea PSD de a susţine un Guvern, chiar şi condus de Nicolae Ciucă, dar care să aibă un mandat clar şi limitat, până la anticipate.

„Dacă ne-ar putea costa această colaborare cu PNL pe termen lung? Eu vă întreb ceva: dacă vedeţi casa vecinului că arde, dar sunteţi certat cu el, o lăsaţi în continuare să ardă? Sau mergeţi, o stingeţi, sunaţi la pompieri, apoi vă continuaţi micile neînţelegeri. România arde! Vorbim deci de un sprijin punctual şi până la anticipate. Ţara arde, spitalele ard, economia arde, facturile ard!”, a conchis Adrian Chesnoiu.

Comentarii

Redacţia

2021-10-26 12:19:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...