Administraţie

2021-05-18, 10:42:00

Cătălin Rotea, promisiune îndeplinită. Cinematograful din Balş, preluat de Primărie

Primăria oraşului Balş a preluat în administrare cinematograful din localitate, de la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF).

Prezent la emisiunea „Reporter 24”, primarul Cătălin Rotea a explicat că imobilul va fi trecut în conservare, în căutarea unor soluţii de finanţare pentru reabilitare.

„Am semnat protocolul de preluare a cinematografului de la RADEF. S-a aprobat şi în consiliul local. Va necesita o investiţie foarte-foarte mare, care depăşeşte posibilităţile financiare ale oraşului. Dar, vom încerca să depunem un proiect pe Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru că au un program pentru săli de cinematograf, sau pe fonduri europene. În ceea ce priveşte cinematograful, am ales răul mai mic. Puteam să-l lăsăm în acea situaţie şi să trimitem situaţii către RADEF, care este în insolvenţă, să ia măsuri să nu mai cadă cărămizi sau tencuială pe maşinile parcate acolo şi niciodată să se soluţioneze. Am preferat să-l luăm, să-l conservăm, să identificăm sursa de finanţare şi să încercăm reabilitarea lui”, a declarat Cătălin Rotea.

Edilul a adăugat că Primăria Balş a preluat şi datoriile RADEF către administraţia locală, acestea urmând a fi şterse după preluare.

„Conform protocolului semnat cu RADEF, ne angajăm să facem investiţii minime pe termen de patru ani şi timp de 15 ani să nu-i schimbăm destinaţia. Oricum nu intenţionam să-i schimbăm destinaţia. Cinematograful a însemnat pentru mulţi bălşeni un principal loc de manifestări sociale. Ar fi frumos şi cred că vom putea obţine o finanţare pentru el, în viitorul apropiat”, a conchis Rotea.Comentarii

Redacţia

2021-05-18 10:42:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...