Actualitate

2021-10-26, 15:38:32

Când trecem la ora de iarnă în 2021. Cea mai lungă zi din an

Când se schimbă ora în octombrie 2021? Potrivit Comisiei Europene, anul 2021 ar putea fi ultimul an în care se va face o schimbare de sezon a orei standard.

Însă, chiar și după solicitarea Comisiei Europene de a renunța la schimbarea orei, în România nu s-a luat o măsură în acest sens, arată stirilekanald.ro.

Când se schimbă ora în octombrie 2021?


Anul acesta, trecerea la ora de iarnă se face între 30 și 31 octombrie, când ceasurile se vor da cu o oră înapoi, astfel ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Însă, nu cu mult timp in urmă, Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă, până în prezent în România nu s-a luat o decizie în acest sens. Astfel că, în luna octombrie, se va trece la ora de iarnă, iar noaptea va fi mai lungă.

Cum se adaptează organismul la această schimbare de fus orar?

Specialistii spun că pentru a trece mai ușor la noul ritm, trebuie sa reduci consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante. Deși sunt puțini care cunosc acest lucru, medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Însă, nu toți oamenii au parte de schimbările acestea. Unii nu au părut afectați de-a lungul timpului. Se spune că cei mai afectați de schimbarea orei sunt copiii și persoanele în vârstă.

Astfel, adaptarea completă a organismului la noul program se va intampla în aproximativ două săptămâni, așa că nu iti impune sa ai mai multă răbdare in aceasta privinta.

În plus, este bine să reduci consumul de stimulente, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru și orice alte energizante, pentru ca organismul tău să nu fie afectat. Astfel, poți trece mai repede peste această schimbare.

Totodată, este bine de stiut că cercetătorii au avertizat pe parcursul anilor că există efecte negative ale schimbărilor sezoniere de oră. Iar printre aceste probleme se evidențiază insomnia, starea de oboseală, durerea de cap, dar și anxietatea.  

Comentarii

Redacţia

2021-10-26 15:38:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...