Naţional

2020-03-24, 18:34:30

Buna Vestire, mare sărbătoare în calendarul ortodox

Biserica Ortodoxă sărbătorește Buna Vestire pe 25 martie a fiecărui an. Semnificația acestei sărbători este reprezentată de momentul în care Arhanghelul Gavril o anunță pe Fecioara Maria că va da naștere Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Creștinii țin cu sfințenie această sărbătoare având în vedere faptul că la nouă luni distanță, domnul nostru Iisus Hristos se naște. Nu doar biserica ortodoxă, ci și cea catolică susține faptul că Buna Vestire a avut loc la Nazaret. Singurul aspect care diferă este locația exactă în care această minune s-a întâmplat. Creștinii de credință catolică susțin faptul că Buna Vestire a avut loc la Bazilica Bunei Vestiri, pe când creștinii ortodocși consideră că totul s-a petrecut la Biserica Ortodoxă Grecească a Bunei Vestiri.

Buna Vestire oferită Mariei reprezintă „plinirea timpului” (Gal 4, 4), și anume împlinirea făgăduințelor și pregătirilor sosirii Domnului nostru Iisus Hristos. Maria este chemată să-l zămislească pe Iisus. Această a încuviințat și a devenit Născătoare de Dumnezeu.

Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sârbă¬torile Maicii Domnului. În popor, această sărbătoare poartă și numele de Ziua Cucului datorită faptului că această zi reprezintă primul cântec pe care cucul în cânta în acel an, astfel anunțând venirea primăverii.

De asemenea, craca pe care cucul stătea când a cântat era tăiată și pusă în scăldătoarea fetelor, astfel sperând că flăcăii nu vor decide să le ocolească.

Sursă: calendarulortodox.ro


Comentarii

Redacţia

2020-03-24 18:34:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...