Administraţie

2019-04-08, 17:58:16

Bugetul Slatinei, aprobat. Primar: „Acest buget nu a venit după doleanțele noastre, dar investițiile nu se vor opri”

Bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Slatina pentru anul 2019 a fost aprobat, luni după-amiază, în consiliul local. Primarul Emil Moț a afirmat că municipalitatea a primit o sumă mai mică de la guvern, fapt pentru care vor fi tăiate cheltuielile privind funcționarea, însă investițiile nu vor avea de suferit.

Edilul-șef a declarat că Primăria Slatina ar fi trebuit să primească de la Guvern suma de 100 milioane de lei, în în vistieria municipalității au ajuns mult mai puțini bani.

„Acest buget nu a venit după doleanțele noastre. Trebuia să primim 100 de milioane de lei. Am primit 79 de milioane din care trebuie să mai scădem aproximativ 16 milioane, cheltuieli cu asistența socială. Deci nu aș putea să spun că e un buget prea bun, chiar absolut deloc. În bugetul pe anul acesta se vor reflecta tăieri masive de la tot ce înseamnă funcționarea primăriei, adică de la salubritate, de la spații verzi, de la cultură, de la sport, tot ce înseamnă funcționarea primăriei. Lucrurile nu stau chiar atât de rău pe partea de investiții”, a declarat Emil Moț.

Primarul Slatinei a explicat că investițiile nu se vor opri din cauza bugetului deficitar.

„Un lucru foarte bun este că noi am avut aproximativ 70 de milioane de lei excedent, iar investițiile în Slatina nu se vor opri. Va fi o pauză pe partea de funcționare și să sperăm că la rectificarea bugetară viitoare vom primi bani în plus. Partea de investiții va funcționa și aici vorbim de lifturile promise oamenilor, de noua esplanadă, de terenurile de tenis de la clubul nautic, de cele 64 de noi camere pe care le pune, de cele 58 de studii de fezabilitate pentru reabilitarea de noi blocuri”, a mai declarat Emil Moț.

Comentarii

Redacţia

2019-04-08 17:58:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...