Naţional

2020-01-23, 09:39:26

Bancă amendată de CNCD după ce a refuzat să deschidă un cont unui nevăzător, pe motiv că nu putea citi contractul

O bancă a primit trei mii de lei amendă de la Consilul pentru Combaterea Discriminării, după ce a refuzat să deschidă un cont bancar pentru o persoană nevăzătoare.

Unitatea bancară a motivat refuzul prin imposibilitatea nevăzătorului de a citi contractul.

CNCD a ajuns la concluzia că banca ar fi trebuit să îi pună la dispoziție potențialului client un contract în limbaj Braile, pentru a nu îl discrimina.
 
Băncile trebuie să aibă alternative pentru persoanele cu dizabilități, spune CNCD.

Refuzul unei bănci de a deschide un cont bancar pentru o persoană nevăzătoare din cauza faptului că nu poate citi contractul, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate, transmite Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Consiliul a aplicat amendă contravențională în cuantum de 3.000 lei băncii reclamate, hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7 persoane).

Sursa: digi24.ro

Comentarii

Redacţia

2020-01-23 09:39:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...