Sănătate

2021-10-12, 14:58:38

Aproape 600 de persoane, din Olt, diagnosticate cu infecţii repiratorii şi pneumonii, în prima săptămână de supraveghere a gripei

Autorităţile sanitare au început, din data de 4 octombrie, să centralizeze datele cu privire la infecţiile respiratorii, pneumoniile şi gripele apărute în acest sezon rece. La nivelul judeţului Olt, în prima săptămână de supraveghere au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii 399 de persoane, dintre care 15 au necesitat internare, şi 185 de persoane diagnosticate cu pneumonie, dintre care 13 au avut nevoie de internare. Până în aces moment, nu a fost diagnosticată nicio persoană cu gripă.

Dat fiind valul de infecţii respiratorii, DSP Olt transmite că cea mai sigură şi eficientă măsură de prevenire a îmbolnăvirii cu gripă, în sezonul rece, rămâne vaccinul antigripal.      

Pentru sezonul  rece 2021- 2022, D.S.P. Olt  a identificat 49.393  persoane, considerate la risc si care doresc sa se vaccineze antigripal. Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul iar compozitia este stabilită de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

 Pentru limitarea extinderii infectiilor  virale, inclusiv gripa, D.S.P. – Olt recomandă:

- Evitarea, pe cat posibil a aglomerărilor umane şi a contactului cu persoanele bolnave

- Folosirea batistei de unica utilizare;

- Respectarea unui regim sanatos de viata- alimentatie bogata in legume si fructe;

- Evitarea consumului de  alcool, cofeina, pentru că acestea pot duce la deshidratare şi astfel la  agravarea simptomelor.

- Adaptarea unei tinute vestimentare adecvate sezonului.

- Menţinerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii in comunitate.

- Omul bolnav se izolează de restul familiei intr-o camera corespunzatoare din punct de 

vedere igienic (luminoasa, aerisita, suficient de incalzita 24-26 grade C).

- Evitarea automedicaţiei şi prezentarea la medicul de familie in cazul aparitiei unor semne/simptome compatibile cu gripa.

Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul iar compozitia este stabilita de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Comentarii

Redacţia

2021-10-12 14:58:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...