Sănătate

2020-09-18, 16:12:19

Aproape 10.000 de doze de vaccin gripal primite de DSP Olt. Nevoia este pentru aproximativ 100.000 de persoane

Pentru sezonul rece 2020- 2021, DSP Olt a catagrafiat 98.398 persoane, considerate la risc şi care doresc să se vaccineze antigripal. Cu toate acestea, până în prezent, în Depozitul Antiepidemic al Direcţiei au intrat doar 10.800 de doze.

Potrivit unui comunicat remis de DSP Olt, este vorba despre doze de vaccin gripal, respectiv Influvac Tetra, care se adresează cu prioritate copiilor cu vârste cuprinse între trei şi cinci ani, mai ales dacă sunt la prima vaccinare şi pentru care va fi necesară administrarea a două doze, la interval de minim 30 zile, dar şi gravidelor şi personalului medical şi auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare ambulatorii.

„Din informațiile oficiale primite, produsul biologic (vaccin gripal) va fi distribuit în şapte tranșe. Menționăm că următoarea tranșă de vaccin gripal este preconizată a se livra spre sfârșitul lunii septembrie și este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 3 ani, sănătoși sau care prezintă afecțiuni cronice la care este recomandată vaccinarea antigripală, iar începând cu a doua jumătate a lunii octombrie vor fi livrate și tranșele următoare”, se arată în comunicatul citat.

Comentarii

Redacţia

2020-09-18 16:12:19

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...