Eveniment

2022-05-13, 12:14:03

Ani grei de închisoare pentru un bărbat din Olt, care şi-a bătut concubina cu o teslă. A lovit-o în cap şi a încercat să o taie cu o seceră

Florian P., un bărbat din Olt, a fost condamnat la opt ani şi opt luni de închisoare cu executare după ce şi-a bătut concubina, Mirela R., cu o teslă în cap şi a tăiat-o pe burtă cu o seceră agricolă, pe un câmp din comuna Seaca. Anterior, femeia obţinuse un ordin de restricţie împotriva bărbatului.

Potrivit încheierii magistraţilor Tribunalului Olt, incidentul s-a petrecut în dimineaţa zilei de 6 octomrbie 2021, în jurul orelor 8.30 – 9.00, în timp ce Mirela R. se afla pe un câmp din comuna Seaca împreună cu o altă femeie, unde tăiau şi legau coceni, având fiecare în mâini câte o seceră agricolă.

În acest loc şi – a făcut apariţia Florian P. care, din interiorul hainei cu care era îmbrăcat, a scos un dispozitiv tip teslă cu care, fără vreo discuţie prealabilă, a lovit-o pe Mirela R. de două ori în cap provocându-i multiple leziuni traumatice la nivelul regiunii temporale stângi şi la nivelul regiunii parietale.

În ajutorul persoanei vătămate a intervenit cealaltă femeie, care s-a interpus între inculpat şi victimă însă bărbatul nu a încetat acţiunile agresive. Din contră, s-a înarmat cu o seceră aflată în căruţa cu care se deplasaseseră în acel loc femeile şi cu partea tăietoare-înţepătoare a acesteia i-a aplicat Mirelei R. o lovitură în zona abdominală, provocându-i grave leziuni traumatice, în aceeaşi împrejurare încercând să-i aplice şi alte lovituri care însă nu şi – au atins ţinta ca urmare a intervenţiei celeilalte femei.

S-au împăcat la proces


Florian P. şi Marina R. s-au împăcat, în timpul procesului, însă acest fapt nu l-a scutit pe bărbat de pedeapsa aplicată de instanţă.

„Este adevărat că la termenul din 19.04.2022 persoana vătămată şi inculpatul au declarat că s – au împăcat însă această poziţie procesuală nu este aptă să înlăture aplicarea pedepselor complementare prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. n şi o din Codul penal atâta timp cât inculpatul – prin raportare la conduita infracţională anterioară şi la cea care face obiectul prezentei judecăţi şi care evidenţiază o periculozitate sporită dar şi o înţelegere vădit eronată a modului firesc de derulare a relaţiilor sociale şi a celor care sunt specifice relaţiilor de familie – nu prezintă vreo garanţie în sensul că nu va reitera comportamentul agresiv şi lipsit de orice formă de justificare în raport cu persoana vătămată”, reţin judecătorii.

Florian P. a fost condamnat la opt ani şi opt luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii. Bărbat se află deja închis la Penitenciarul Craiova, fiind arestat preventiv în acest caz.


Comentarii

Redacţia

2022-05-13 12:14:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...