Eveniment

2021-03-08, 13:20:29

Amenzi în târgurile din Osica de Sus şi Dobroteasa. Trei comercianţi nu aveau case de marcat

Sancţiuni contravenţionale aplicate, în acest weekend, în târgurile Osica de Sus şi Dobroteasa. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 5.500 de lei. Printre cei care s-au ales cu amenzi se numără şi comercianţi depistaţi fără aparate de marcat electronice fiscale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat în târgurile din comunele Osica de Sus și Dobroteasa, din județul Olt. Acțiunea a urmărit  prevenirea și combaterea comerțului ilicit, dar și verificarea modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în contextul pandemiei. 

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 lei, dintre care 3 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și 3 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale”, transmite IPJ Olt. 

De asemenea, polițiștii au discutat cu cetățenii și au pus accent pe importanța respectării măsurilor de distanțare fizică și a celor de protecție individuală pentru a limita răspândirea virului COVID-19. Două persoane au fost avertizate cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Comentarii

Redacţia

2021-03-08 13:20:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...