Actualitate

2020-02-10, 12:08:58

Accidentul de muncă de la TMK: Muncitorul rănit era în preaviz

Angajatul de 34 de ani, de la TMK Artrom, care a ajuns de urgenţă la spital cu traumatism cranian, după ce o bară metalică l-a lovit în cap, pe una dintre secţiile în care îşi desfăşura activitatea, se afla în preaviz. Muncitorul înaintase demisa companiei în urmă cu ceva timp, însă se afla în perioada de preaviz prevăzută de lege, care urma să expire peste doar câteva zile din momentul în care s-a produs incidentul.

Bărbatul de 34 de ani, angajat al societăţii TMK Artrom, implicat în accidentul de muncă de săptămâna trecută, se afla în preaviz. Potrivit datelor oferite de inspectorul şef al ITM Olt, perioada de preaviz urma să-i expire peste doar câteva zile de la momentul producerii evenimentului nefericit.

Muncitorul de la TMK Artrom avea contract de muncă, dar avea demisia depusă şi se afla în preaviz. Potrivit legii, perioada de preaviz este de 20 de zile, însă angajatorul o poate scurta. Odată ce-i va expira preavizul, va primi decizia de încetare a contractului”, a declarat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Evenimentul s-a produs pe 6 februarie, în jurul orei 8.00. Muncitorul de 34 de ani, care desfăşura lucrări pe o secţie din cadrul fabricii, a fost lovit în cap de un dron (bară metalică). A fost solicitată ambulanţa prin serviciul unic de urgenţă 112, care l-a preluat pe bărbat în stare conştientă şi l-a transportat la UPU Slatina. Omul a fost între timp externat. 


Comentarii

Redacţia

2020-02-10 12:08:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...