Agricultură

2020-01-17, 12:07:27

36 de fermieri olteni au cerut bani pentru asigurarea culturilor. Jumătate din cereri sunt în evaluare

OJFIR Olt a primit 36 de cereri de finanţare pe submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” din PNDR 2014-2020, sesiunea de depunere - culturi de primăvară 2019. Jumătate dintre cereri se află în plin proces de evaluare.

Fermierii olteni au solicitat OJFIR Olt bani europeni pentru asigurarea culturilor, animalelor şi plantelor, prin intermediul submăsurii 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” din PNDR 2014-2020. Iniţial, agricultorii olteni au fost reticenţi, însă pe parcursul anului trecut numărul cererilor s-a înmulţit. 

Astfel, s-au pus la adăpost de calamităţi fermieri din Poboru, Mihăieşti, Tufeni, Radomireşti, Şerbăneşti, Dăneasa şi Corabia.

Agricultorii şi-au asigurat culturile de secetă, arşiţă, inundaţii, grindină, îngheţ, ploi torenţiale, furtuni, uragane şi tornade.

Scopul acestei submăsuri este încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producția agricolă.

Sprijinul nerambursabil este de 70 la sută din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor mici cu dimensiunea economică până la 11.999 SO, iar pentru fermele mari de 55 la sută.

Specialiştii OJFIR Olt aşteaptă lansarea sesiunii de depunere din acest an.

Pentru obținerea sprijinului financiar, fermierii trebuie să întrunească următoarele criterii: să fie fermieri activi, să încheie un contract pentru riscurile menționate în cadrul submăsurii 17.1 cu o societate de asigurări și să se angajeze să plătească valoarea integrală a primei de asigurare, în cuantumul și la termenele prevăzute în contract. De asemenea, solicitanții pot beneficia de sprijin dacă utilizează terenuri agricole (cu excepția suprafețelor cultivate cu struguri pentru vin) dacă dețin, cresc sau exploatează animale, dacă încheie contractul de asigurare pentru toate suprafețele cultivate cu același tip de cultură de la nivelul exploatației și dacă nu creează condiții pentru a obține în mod necuvenit un avantaj.


Comentarii

Redacţia

2020-01-17 12:07:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...