Politică

2019-07-03, 13:25:53

30 septembrie ar putea deveni Ziua naţională a antreprenorului. Senatorul Siminica Mirea, printre semnatarii proiectului de lege

Prin iniţiativa legislativă, la care senatorul de Olt, Siminica Mirea, este semnatar, 30 septembrie ar putea fi declarată Ziua naţională a antreprenorului.

Potrivit proiectului de lege, antreprenorii sunt cei care introduc noi tehnologii, promovează noi produse, stimulează descoperirea de noi resurse şi mobilizează capitalul. În plus, aceştia sunt cei care asigură un loc de muncă pentru cea mai mare parte a populaţiei.

„În aceste condiţii, prezenta propunere legislativă vine să certifice importanţa deosebită pe care o acordă statul român, în prezent, antreprenorului, iar alegerea zilei de 30 septembrie ca «Zi naţională a antreprenorului român» nu este întâmplătoare. La 30 septembrie 1864, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza semnează Decretul Domnesc 1363, privind înfiinţarea Camerelor de Comerţ şi Industrie”, se arată în expunerea de motive. 

Proiectul este înregistrat la Senat pentru dezbateri.

Comentarii

Redacţia

2019-07-03 13:25:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...