Sănătate

2020-08-12, 17:59:59

295 de teste COVID-19 în focarul de Spitalul Schitu. 53 de persoane pozitive şi 21 de probe încă în lucru

La mai bine de zece zile de la izbucnirea focarului de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, 21 de teste încă sunt în lucru. Până astăzi, 12 august, potrivit DSP Olt, au fost testate 273 de persoane, pacienţi şi personal medical.

În prezent, la Spitalul Schitu sunt 53 de infectări cu noul coronavirus. 18 sunt în rândul angajaţilor unităţii medicale - cinci asistenţi medicali, opt infirmieri, trei îngrijitori şi două spălătorese, iar 35 sunt pacienţi. 

„DSP Olt a investigat 232 de persoane, din care 51 cu rezultat pozitiv pentru infecţie COVID-19, alte 42 de persoane au fost testate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, din care două cu rezultat pozitiv şi 21 de probe sunt în lucru. Pacienţii confirmaţi cu infecţia COVID-19 au fost izolaţi, de la momentul depistării, în două din pavilioanele obiectivului, pe sexe - în pavilionul 4 şi pavilionul 6”, spun reprezentanţii DSP Olt. 

17 angajaţi ai spitalului se află în izolare la domiciliu, iar o infirmieră este internată la Slatina, cu simptomatologie uşoară.

Unitatea medicală a intrat în carantină pentru 14 zile. Astfel, au fost interzise atât intrările, cât şi ieşirile din obiectiv ale personalului, cât si al asistaţilor. A fost permis accesul pentru aprovizionarea cu alimente la nivelul obiectivului, cât şi autosanitarelor pentru situaţii medicale şi a personalului medical care a fost solicitat pentru acordarea consultului de specialitate.

„S-a luat decizia deplasării din două în două zile a unui medic infecţionist, angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina pentru evaluare şi stabilirea conduitei terapeutice necesare. Începând cu data de 3.08.2020, DSP Olt a organizat testarea întregului personal angajat şi al asistaţilor”, se arată în comunicatul de presă. 

Specialiştii în sănătate publică au dispus aplicarea cu caracter permanent şi continuu a tuturor măsurilor asumate în „Planul Alb” al spitalului, care presupune ridicarea carantinei în funcţie de evoluţia îmbolnăvirilor din randul colectivităţii; personalul care are în dinamică două teste negative, la interval de 7 zile poate părăsi unitatea intrând în programul normal de ture; masura se dispune începand cu data de 12.08.2020. Întărirea şi eficientizarea triajului epidemiologic la intrare în serviciu, insistându-se atat pe verificarea de către instituţie a stării de sănătate a personalului, cât şi pe responsabilitatea personală a fiecărui salariat. 

Mai mult, se menţine restricţia internărilor/ externărilor până la declararea focarului închis.

Pacienţii pozitivi sunt monitorizaţi de către angajaţii spitalului prin termometrizarea de două ori pe zi, determinarea saturaţiei oxigenului şi monitorizarea stării generale.

 


Comentarii

Redacţia

2020-08-12 17:59:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...