Comunitate

2019-12-12, 14:32:29

27 de copii au fost adoptaţi în acest an. Micuţii au ajuns în familii din judeţ, dar şi în Bucureşti, Argeş şi Constanţa

27 de copii au din acest an părinţi, micuţii fiind adoptaţi de către familii din judeţ, dar şi din Bucureşti, Argeş şi Constanţa. Alţi 59 de copii se află în încredinţare, în vederea definitivării procedurii de adopţie.

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii DGASPC Olt, copiii ce au fost adoptaţi în acest an au vârsta curpinsă între 1-13 ani, însă cei mai mulţi au sub trei ani.

„În anul 2019, au devenit adoptabili 88 de copii. 27 de copii au fost adoptați prin sentință de încuviințare, iar 59 se află în încredințare în vederea adopției, adică sunt în etapa de potrivire, care durează trei luni. Aceştia au vârsta cuprinsă între 0-13 ani, cu preponderență între 1-3 ani”,
a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt, Ioana Ciobanu.

Cei mai mulţi copii au ajuns la familii din judeţ, însă sunt şi micuţi care au fost adoptaţi de părinţi din Bucureşti, Argeş şi Constanţa.

„Cei mai mulţi copii au fost adoptaţi de familii din judeţ, atât din mediul rural, cât şi în urban. Pot spune că sunt mai mulţi în oraşele din judeţ. Însă avem şi copii adoptaţi de către părinţi din Bucureşti, Argeş şi Constanţa. În acest an, nu au fost adoptaţi copii în străinătate”, a adăugat Ioana Ciobanu.

40 de familii aşteaptă în continuare să adopte un copil.
  
„40 de familii sunt atestate și așteaptă să fie inițiat proces de potrivire. Procedura de adopție este reglementată prin Legea nr.273/2014 și este aceeași în toată țară. În funcție de preferințele familiei, timpul de așteptare este diferit, dar de minimum trei luni. Nu au existat cazuri de neeliberare atestate de adopție”, au mai adăugat reprezentanţii DGASPC Olt.

Comentarii

Redacţia

2019-12-12 14:32:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...