Eveniment

2020-06-02, 13:33:03

18 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 53 au fost grav rănite, pe drumurile din judeţul Olt, în primele cinci luni ale anului

La nivelul judeţului Olt, de la începutul anului, au fost înregistrate 61 de accidente grave, soldate cu decesul a 18 persoane şi rănirea gravă a altor 53. Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost reprezentate de nerespectarea regimului legal de viteză (20%), indisciplina pietonilor (18%), respectiv neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii (8%).

Viteza, indisciplina pietonilor, a bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor reprezintă principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din acest considerent, timp de şapte zile, polițiștii rutieri au derulat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic.

Astfel, în perioada 25 - 31 mai, la nivelul Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost organizate și desfășurate acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, urmărindu-se prevenirea și combaterea acestor cauze ale accidentelor grave.

„Polițiștii au acționat pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, care au acest drept, a abaterilor săvârșite de către bicicliști și pietoni, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive”, transmite IPJ Olt.

Polițiștii au constatat 16 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 911 sancțiuni contravenționale (dintre care 441 au fost pentru viteză neregulamentară, 35 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte nouă bicicliștilor, 10 pentru depășire neregulamentară, 17 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, celelalte fiind aplicate pentru alte abateri).

Au fost reținute 115 permise de conducere, dintre care 75 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de km/h, iar 17 pentru conducere sub influența alcoolului, și retrase 25 de certificate de înmatriculare.

Comentarii

Redacţia

2020-06-02 13:33:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...